Prosjektreise Rio de janeiro sept/okt. 2016

Opplev kontrastenes land

Futuro Rio de Janeiro tar deg med på "alt" byen rio de janeiro har å by på.

Futuro Rio de Janeiro har arbeidet med å bedre livskvaliteten til barn og ungdom siden mai 2009. Vi arbeider i dag i 9 favelaer (slumområder), har 15 ansatte på prosjektet og mer enn 350 jenter og gutter i alderen 6 til 18 år innrulert på vår skole Casa da Noruega.
Prosjektet ligger på Ihla do Governador en drøy time utenfor Copacabana og Rio de Janeiros bykjerne.

Her er noe av det du vil oppleve på reisen?

Sukkertoppen (portugisisk Pão de Açúcar)

er fjellet som stikker rett opp av havet og ruver nesten 400 m der det står i "enden" av stranden. Vi ser dette godt fra stranden (Copacabana). Her tar vi 2 stk. kabelbaner opp til toppen som gir oss en fantastisk utsikt over byen Rio de Janeiro og områdene rundt. Dette er ett yndet turistområde og gir mulighet for noen fantastiske bilder av Rio by. Tar man turen opp slik at en får med seg solnedgangen (ca. kl. 18) vil vi få se Kristusstatuen i det fjerne på fjelltoppen Corcovado når den bli opplyst for natten.

Kristusstatuen (portugisisk Cristo Redentor)

Står på  fjelltoppen Corcovado og beskytter byen Rio de Janeiro's innbyggere. Corcovado er 700 m høyt og det er flere veier som fører opp til statuen. Det er bygget en egen jernbane som frakter de besøkende "nesten" helt til toppen.
Kristusstatuen ble bygget i 1931 og er bygget i betong og belagt med kleberstein.

Statuen er 30 m høy og veier mer enn 35 tonn, hver hånd veier 9 tonn og avstanden mellom fingerspissene er 30 m.
 

Maracana Stadion (portogisisk Estádio Mário Filho)

er Brasils største stadion og ble åpnet 16 juni 1950. Maracana innehar rekorden over flest tilskuere på en fotballkamp. Rekorden ble satt på åpningsdagen hvor Uruguay slo Brasil 2-1. Da var mer enn 200 000 personer innenfor området. Stadioen er modernisert og tar i dag drøyt 87 000 pesoner. Her er det Fluminense, Flamengo  samt Vasco da Gama som benytter stadioet som hjemmearena. Dette er en opplevelse for den fotballinteresserte. Billetter skaffer vi om det er ett ønske om dette.

 

Garota de Ipanema (engelsk: girl from Ipanema)

restauranten hvor den verdensberømte Bossanovaen etter sigende ble skrevet. Denne restauranten er ett must! Her får vi servert Brasiliansk churrasco  - en fenomanal opplevelse. Her griller vi på bordet med nydelig kjøtt, tilbehør og drikke.

Avenida Atlantica (strandpromenaden Copacabana)

Her ligger restaurantene på  rekke og rad, ved mørkets frembrudd dukker fortausmarkedet opp. Kveldspromenade her? En opplevelse i seg selv.
 

Favelaen Complexo do Alemão

Her ble 13 favelaer slått sammen rundt et kabelbane-system i 2010. Målet med kabelbanen var at innbyggerne skulle få mulighet til å komme seg ut av favelaen. Dette har vist seg veldig vellykket. Innbyggerne fikk lettere tilgang på jobb og kriminaliteten gikk dermed ned.

Det er politistyrker på hver holdeplass, noe som gjør det mulig å besøke denne bydelen (Zona Norte) i Rio de Janeiro. Bydelen betegnes fremdeles som en av de mest voldsherjede bydelene i Rio. Her får vi se favelalivet fra oven, dette er ett must og oppleve.
 

Prosjektbesøk hos Futuro Rio de Janeiro på Bancarios

her får vi anledning til å oppleve favelalivets hverdag under trygge rammer. Vi vil besøke skolen Casa da Noruega, se barna utfolde seg i trygge og organiserte rammer på treningsfeltet til Futuro Rio de Janeiro (BES Arena). Vi deler ut store mengder med livsnødvendig mat til mødre med 4-7 barn. Her går vi innover i favelaen og besøker familier hvor du får dele ut livsnødvendig mat, hjemme hos familier. Dette er en sterk opplevelse og vi vil bruke tiden i etterkant å snakke ut om hva vi har opplevd.

Bearbeiding av dagens inntrykk

vil skje på en lokal "restaurant" Ponto de Churrasco, her vil vi spise lokal mat. Dette kan absolutt anbefales.


 

For den Golf interesserte

Rio de Janeiro har 4 stk ærverdige golfbaner. Her vil vi kunne overraske med spill på baner en ikke kunne drømme om. Dersom du er golfinteressert, gi beskjed så skal vi tilrettelegge for en unik opplevelse.
 

Oppsummering:

Dette er bare noen av de opplevelsene du vil få. Det er lagt inn rom for bading og shopping samt egentid. En ting kan vi love deg,..... dette blir en unik tur med kontraster du ikke vil glemme.

Ønsker du å delta? benytt skjemaet på denne side eller kontakt oss på telefon.


Ønsker du å delta, ta kontakt

Priser

Pris på flyreise avhenger av bestillingsdato. Erfaringsmessig kan vi si at desto tettere opp mot avreise - desto høyere er prisen. Her er vi behjelpelig med å finne flyvninger slik at vi reiser samlet.

Pris på overnatting styres av egne budsjetter. Her er utvalget stort og prisene varierer. Her er vi mer enn behjelpelige slik at dere får optimalt igjen for pengene.