Futuro Rio de janeiro i Brasil


Brasil er et fantastisk land. Med sine over 200 millioner innbyggere, og et areal tilsvarende 22 ganger Norge, utgjør Brasil ca. 50% av Sør-Amerika.

Mer enn 75% av Brasils befolkning – dvs. mer enn 150 millioner mennesker lever i stor fattigdom. De lever ofte i egne gettoer – favelaer i de største byene i Brasil.

På et besøk i byen Rio de Janeiro i 2008 ble vi i foreningen Futuro Rio de Janeiro slått av byens enorme kontraster.  

Vi besøkte de sagnomsuste strendene Copacabana og Ipanema, og vi besøkte også fjelltoppen Corcovado hvor den storslåtte Cristo Redentor – Kristus-statuen - vokter over brasilianernes kjære by.  

Dette, sammen med en obligatorisk tur med gondolbanen opp til Sukkertoppen, er noe de aller fleste turister i Rio de Janeiro får med seg.

Men – Rio har også en annen side. I byen med ca. 6 millioner innbyggere, bor mer enn 2 millioner mennesker i favelaer. Dette er slumområder som vi ser i alle fjellsidene som vi finner i Rio. Her vokser barn og unge opp i en tilværelse preget av stor fattigdom,  kriminalitet, prostitusjon og hvor det er mangel på det meste av et hvert menneskes livsnødvendigheter. Her finner vi ofte store familier som lever på 1-2 kvadratmeter pr. person, og «husene» er ofte svært utsatt for jordras i regntiden. Her jobber Futuro Rio, vi jobber for å bedre livssituasjonen til de som virkelig trenger hjelp.

loading...