Casa Ancora

Futuro Rio de Janeiro starter i disse dager et større omsorgs-prosjekt. Dette har som siktemål å avhjelpe barn og familie i en akutt-situasjon. Futuro Rio de Janeiro har kjøpt flere «hus» i de favelaene vi arbeider. Disse vil nå bli gjort i stand slik at de kan ta i mot foreldreløse barn som bor på gata. I huset (Casa ancora – anker-huset) vil de kunne få et fast holdepunkt i livet, og mulighet for en ny start. I huset vil den enkelt bo sammen med 5 andre i samme situasjon, og en «mor» er familieoverhode i huset.

Enkelte av husene vil også kunne ta i mot en hel familie som av ulike grunner har blitt tvunget til et liv på gata. Bosituasjonen for det enkelt barn eller for den enkelte familie skal ikke være på permanent basis. Det kan mer sammenlignes med et krisesenter hvor man er inntil man har etablert nye ankerfester, ny bosituasjon.

Du kan nå kjøpe din andel i Casa Ancora No. 1

Andelen gir ett symbolsk eierskap og medfører ingen rettigheter eller forpliktelser. Du får tilsendt ditt personlige andelsbrev innrammet og nummerert.
Klikk deg inn på "jeg ønsker å bidra"

På bildet t.h. ser vi prosjektleder Snorre Holand ved overtakelse av første leilighet - Casa Ancora No. 1. Leiligheten skal nå settes i stand og gjøres klar til en mor med 5 barn. Gleden var stor når hun fikk budskapet. Se bilder av Casa Ancora #1 HER