Futuro Rio de Janeiro i pressen!                             

Veldig hyggelig lesning fra Blogger og student Linn Helen.

Les reportasjen fra Futuro Rio de Janeiros givertur med Stena Saga i april 2016.

Følg lenken HER

Futuro Rio de Janeiro i Brasiliansk presse. Se bildene fra åpningen av treningsfeltet mars 2016. Her ble BES ARENA offesielt åpnet. Stort oppmøte fra Brasil med Pedro Paulo i spissen. Pedro Paulo er av mange utpekt til Rio de Janeiros nye Borgermester ved neste valg.

Les mer her

Prosjektleder Snorre Holand tv. sammen med Pedro Paulo
Takketalen av Snorre Holand går på Portugisisk. Her sammen med Nelsinho Miraldi tv, Pedro Paulo Carvalho Teixeira th.
Takketalen av Snorre Holand går på Portugisisk. Her sammen med Nelsinho Miraldi tv, Pedro Paulo Carvalho Teixeira th.

– Metoder for å påvise antistoffer mot zikavirus har siden forrige uke også vært tilgjengelig på Folkehelseinstituttet. Prøvene må foreløpig sendes til Sverige, men i løpet av noen uker vil disse også kunne analyseres her, opplyser overlege hos Folkehelseinstituttet, Tone Bruun, til ABC Nyheter. 

Til nå kjenner Folkehelseinstituttet bare til et tilfelle hvor en person i Norge har testet positivt for Zikavirus i Norge.
– Det var hos en turist som ble smittet på Tahiti i 2014, sier Bruun. 

Frykter ikke utbrudd i Norge
– Zikaviruset smitter først og fremst via mygg, og vi trenger ikke frykte noe utbrudd i Norge, fordi myggarten som overfører viruset ikke finnes her. Det er rapportert om to tilfeller med seksuell smitte i verden, men risikoen for seksuell overføring er antagelig svært lav, forteller overlegen. 
Likevel sier overlegen at man må forvente at det fremover kan bli påvist zikavirus hos nordmenn som har oppholdt seg i utbruddsområdene, men ikke at det sprer seg videre i Norge. 

Trolig ny nordmann smittet
I forrige uke kom en pressemelding fra den norske veldighetsorganisasjonen Futoro Rio de Janeiro om at deres prosjektleder, Snorre Holand, trolig er smittet av viruset. Holand har oppholdt seg i slummen i Rio de Janeiro for å hjelpe barn med utdanning, hvor organisasjonen har en egen skole for å hjelpe barn ut av fattigdom. 

Zikavirus smitter fra mygg til menneske, ikke fra menneske til menneske. Smitten kommer fra en mygg som ikke finnes her til lands. På sin reise til Brasil hadde Holand ifølge organisasjonen som hovedoppgave å kartlegge gravide kvinner i de favealene organisasjonen arbeider i. 

– Her samarbeider vi tett med lokale helsemyndigheter slik at Holand kunne få dele ut myggnett og andre forebyggende produkter som myggspray, rent vann og næringsrikmat til kvinnnene, sier generalsekretær i organisasjonen, Tom Dybwad, til ABC Nyheter.

Nå er trolig Holand også smittet og prøver er sendt til Sverige. 
– Jeg har fått flere av de typiske symptomene som kvalme, feber, kløe, vondt i kropp og ledd, samt utslett på kroppen, sier Holand i en pressemelding.

Det er ikke noe dramatikk i Holand situasjon, og Dybwad sier til ABC Nyheter at Holand er ved godt mot. 
– Det er svært sannsynlig at viruset er ute av kroppen før svaret fra Sverige foreligger, sier Holand videre i pressemeldingen. 

Les reportasjen her

første nordmann kan være smittet av zika-viruset

En liten rubrik.En nordmann i den veldedig organisasjon Futuro Rio kan være første nordmann som er smittet av Zikaviruset.

Prosjektleder Snorre Holand, har vært i slummen i Rio de Janeiro i to uker. Her har han deltatt i det forebyggende arbeidet mot Zikaviruset som Futuro Rio gjennomfører i favelaene, skriver organisasjonen i en pressemelding.
Arbeidet har i det vesentlige vært å distribuere myggnett til gravide i slummen, utdeling av myggolje og undersøkelse av vannreservoarer.

Futuro Rio har også et samarbeid med lokale helsemyndigheter hvor personer fra helsestasjonen deltar med informasjon om hvordan den enkelte kan beskytte seg.
Ved hjemkomst til Norge har Holand fått en influensalignende sykdom.
- Jeg har fått flere av de typiske symptomer på Zika; kvalme, feber, kløe, vondt i kropp og ledd samt utslett på kroppen, sier Holand.

Kontaktet helsedirektoratet
Han tok derfor kontakt med Helsedirektoratet på mandag for å orientere om mulig Zika. På Volvat-senteret i Oslo har man også tatt prøver for å evt. påvise Zika eller Dengue.
- Det er ikke noe dramatikk i dette. Svært mange har blitt stukket av den myggen som bærer viruset, uten at de har merket et spesielt sykdomsforløp av den grunn, sier Holand.
Bykymringen omkring spredning av Zika-viruset er først og fremst rettet mot gravide i første del av svangerskapet. Forskere hevder at det er en sannsynlig sammenheng mellom gravide mødre som har fått viruset og hjernesykdommen Mikrocefali hos de nyfødte.

Ikke bekymret
I Brasil har det i det siste året blitt påvist mer enn 4 000 fødsler hvor barnet har Mikrocefali.
- Det et det nå har blitt sendt en Zika-test til Sverige for undersøkelse. Norge har ikke mulighet til å foreta slike analyser,  sier Holand.
- Det er svært sannsynlig at viruset er ute av kroppen før svar fra Sverige foreligger, sier Holand videre. Dessuten foreligger det ikke noe medisiner dersom Zika-viruset blir påvist.
- Her er det bare å ta tiden litt til hjelp. Det er ingen grunn til bekymring, avslutter Holand.

Publisert Åsavis 21. februar 2016, kl. 12:34

Nettavisen Nyheter        Publisert 21.02.16 12:56 Nettavisen Nyheter Publisert 21.02.16 12:56

En nordmann i den veldedige organisasjon Futuro Rio kan være første nordmann som er smittet av Zikaviruset. Les mer her

Norsk bistandsarbeider undersøkes for zikasmitte
Oslo (NTB):

En prosjektleder for en norsk bistandsorganisasjon undersøkes for en influensalignende sykdom etter at han kom hjem fra områder med zikavirus i Brasil.
Av innenriks.vaktsjef@ntb.no
21.02.2016 kl 12:50

Prosjektlederen jobber for Futuro Rio og har i halvannet fulgt utviklingen av zikaviruset, opplyser organisasjonen selv i en pressemelding søndag. (©NTB)
 

Utdrag av norske aviser som publiserte innlegg vedr Prosjektleder Holand februar 2016. se innleggene fra avisen ved å trykke på avisen.

Les artikkel i www.Eikernytt.no 10.03.15 her belyser di vår åpning av skolen Casa da Noruega.

 

Åpner skole for gatebarn i Brasil med lokal hjelp
Av Roy Hansen,  09.03.15

14. mars åpner den norske hjelpeorganisasjonen Futuro Rio en skole for barn med tilhold i favelaene i Rio de Janeiro. En av sponsorene til skolen finner vi i Solbergelva. Les mer:

Casa da Noruega blir skolen kalt.  Veggen er dekorert med norske fjell og skiløpere. Men ellers er det brasilianske barn som står i sentrum i den nye skolen. Den skal romme 300 barn, og eneste kriterium for å kunne skrives inn, er at barna har tilhold i en av de mange favelaene i den delen av byen hvor Futuro Rio arbeider. 9 Mars 2015 - Les mer

Les utfyldende artikkel fra Budstikka. Skrevet av Torgeir Strandhagen
Budstikka mandag 17.03.2014

Fotball og utdanning - Brasil nr. 11

Futuro Rio de Janeiros egen Allesandra Krapp Figueiredo sammen med Romario under fjorårets Favelacup i fotball. Allesandra spiller nå på det Brasilianske U-20-landslaget. Les innlegget i Fitjarposten

Fitjarposten 18.06.2014

Utdanning i slummen

Askeravisen 20.3.2014
Trykk på linken under.Bærumsavisen 20.3.2014.
Trykk på linken under.

Når hjertet banker for RioDrammens Tidende 20.05.2014
Trykk på linken under.