Distribusjon av mat i lokalsamfunn

Totalt dekker våre prosjekter seks favelaer i Rio de Janeiro. Alle prosjektene ligger i Ilha do Governador området - ved siden av Rio de Janeiros internasjonale flyplass (Galeao). Futuro Rio de Janeiro deler ut store mengder med mat til de mest trengende i slummen. Futuro Rio de Janeiro distribuerer matkasser hver 14. dag til de mest trengende.

Cesta de Alimentos - Matkasser med næringsrik mat

Futuro Rio de Janeiro delte ut sine første matkasser i forkant av julen 2013. Etter dette har matutdelingsprogrammet vokst stort i omfang, og vi deler nå ut matkasser til svært mange familier hver 14. dag. Matkassene består av næringsrik, typisk brasiliansk mat - totalt 21 kg mat i hver matkasse. En matkasse skal rekke til en familie på 5-6 personer i 14 dager.

Foto: Snorre Holand Foto: Snorre Holand

Ekstra matutdeling i forkant av påsken

Futuro Rio de Janeiro forsøker å øke innsatsen med matutdeling i forkant av jule- og påskehøytiden hvert år. I forkant av påsken i år (2015) klarte vi å dele ut 30% mer mat enn hva vi klarer en vanlig måned. I forbindelse med denne påsken fikk vi også organisert utdeling av andre livsnødvendig-heter til enkelte familier. Vi fikk bl.a. delt ut store mengder med bleier til småbarnsfamilier, og vi fikk også fordelt noen påskeoverraskelser til svært mange barn.